De geheime tactiek voor de perfecte tuin

Ik weet vrijwel zeker dat hier geen alomvattend antwoord voor is, maar er zijn wel duidelijke richtlijnen die je kunt volgen om een bijna perfecte tuin te scheppen. En dat is wat ik jou in dit artikel ga vertellen. Dus aan het einde van dit artikel weet jij welke stappen je kunt nemen om je tuin op te krikken.

De vormgeving van je tuin

Oké, doe even met me mee:

Beeld je de mooiste tuin in die je maar kunt voorstellen. Misschien is dit een tuin die je ooit heb gezien in een film. Of misschien zijn het plaatjes uit een boek of magazine.

Nou:

Probeer te achterhalen waarom dat je deze tuin zo mooi vond. Waren het de perfect geknipte heggen die wel 4 meter hoog waren? Of misschien kwam het door die perfecte fontein die midden in de tuin stond. Of misschien was het wel een boompje die je nog nooit eerder had gezien.

Het antwoord verschilt per persoon, maar als je terug denkt aan de mooiste tuin die je ooit heb gezien, dan kan je achterhalen wat je moet veranderen aan jouw tuin.

Visualiseer de perfecte tuin

Nu je door stap 1 wat houvast hebt, is het tijd om dit te visualiseren. Beeld je eigen tuin in. Je kan dit doen, terwijl je ernaar kijkt en vervolgens je ogen sluit of door even wat aandacht erop te vestigen. Nou, visualiseer je tuin met de mooiste aspecten van je top bevindingen van stap 1.

Het kan redelijk abstract zijn, maar dit is voor je beeldvorming dé beste stap.

Als je zorgt dat zo veel mogelijk kleine dingen automatisch worden gedaan, dan kun jij de focussen op de grote dingen; de dingen die echte invloed uitoefenen.

Als je een enorm groot grasveld hebt, dan is een automatisch grasmaaiertje bijvoorbeeld een van die dingen die zorgt dat jij je daar geen zorgen over hoeft te maken. Zie het grote plaatje en dan krijg je de perfecte tuin, maar richt je teveel op de kleine dingen. Dan gaat het allemaal mis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED POST

Laat je inspireren door de nieuwste trends van Henders en Hazel en Xooon

Als je op zoek bent naar inspiratie voor je interieur, hoef je niet verder te zoeken dan de nieuwste trends…

Maatwerk en kwaliteit: Composiet schuttingen van Schutting.nl

Als het gaat om privacy en stijl in je tuin, is de keuze voor een geschikte omheining van cruciaal belang.…

Postmus’ vloertegels: Een revolutie in buitenruimtes

De Nederlandse bedrijf Postmus, gevestigd in Nijmegen, heeft een revolutie veroorzaakt in de buitenruimtes met hun innovatieve vloertegels. Deze tegels…

Radar kerstcollectie: Rotan lampen als eyecatcher

De kerstcollectie van Radar kerst brengt de warmte van het seizoen in huis met rotan lampen als eyecatcher. Deze lampen…