Wat is een Portugese Laurier?

De laurier is een van de populairste haagplanten om verschillende redenen. Het hele jaar door is deze groen en wintervast. Zo heb je het hele jaar door privacy in jouw tuin. De bekendste soorten van de laurier zijn de Portugese Laurier en de gewone laurier. Deze haagplanten hebben diverse overeenkomsten, maar ook zeker verschillen in volume en uiterlijk.

De gewone laurier staat erom bekend dat deze een snelle groeier is. In 1 jaar kan deze haagplant wel 40 cm groeien. Dit maakt de gewone laurier erg geliefd onder mensen die een snel resultaat willen zien in hun tuin. Omdat de Portugese Laurier een stuk trager groeit is deze minder geliefd onder tuinliefhebbers die snel resultaat willen zien.

Daarnaast heeft de Portugese Laurier iets meer naalden dan de gewone laurier waardoor deze een vollere uitstraling heeft. Dit komt omdat de blaadjes van de Portugese Laurier kleiner zijn. Als je op zoek bent naar een haagplant die er mooi uitziet en weinig onderhoud vraagt, dan is de Portugese Laurier zeker iets voor jou!

Kies voor een Portugese Laurier of de gewone Laurier

Qua uiterlijk en groei verschillen deze twee haagplanten dus van elkaar. Welke variant het beste bij jou past, hangt af van wat je precies zoekt in een haagplant. Beide soorten zijn namelijk mooi en gemakkelijk te onderhouden.

Als je snel resultaat wilt zien, is de gewone laurier een goede optie. Deze groeit namelijk erg snel. Heb je minder haast en wil je liever een wat vollere haag, dan is de Portugese Laurier zeker iets voor jou!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED POST

Fleur je interieur op met stijlvolle profielgrepen en deurklinken

Profielgrepen en deurklinken zijn belangrijke details voor de uitstraling van je interieur. Ze zijn niet alleen functioneel, maar kunnen ook…

Een hangmat in de tuin…. waarom eigenlijk?

Je zou bij een Japanse ZEN tuin misschien veel groen verwachten, maar dat is niet het geval! Een Japanse ZEN…

De geheime tactiek voor de perfecte tuin

Ik weet vrijwel zeker dat hier geen alomvattend antwoord voor is, maar er zijn wel duidelijke richtlijnen die je kunt…