Wat is een Portugese Laurier?

De laurier is een van de populairste haagplanten om verschillende redenen. Het hele jaar door is deze groen en wintervast. Zo heb je het hele jaar door privacy in jouw tuin. De bekendste soorten van de laurier zijn de Portugese Laurier en de gewone laurier. Deze haagplanten hebben diverse overeenkomsten, maar ook zeker verschillen in volume en uiterlijk.

De gewone laurier staat erom bekend dat deze een snelle groeier is. In 1 jaar kan deze haagplant wel 40 cm groeien. Dit maakt de gewone laurier erg geliefd onder mensen die een snel resultaat willen zien in hun tuin. Omdat de Portugese Laurier een stuk trager groeit is deze minder geliefd onder tuinliefhebbers die snel resultaat willen zien.

Daarnaast heeft de Portugese Laurier iets meer naalden dan de gewone laurier waardoor deze een vollere uitstraling heeft. Dit komt omdat de blaadjes van de Portugese Laurier kleiner zijn. Als je op zoek bent naar een haagplant die er mooi uitziet en weinig onderhoud vraagt, dan is de Portugese Laurier zeker iets voor jou!

Kies voor een Portugese Laurier of de gewone Laurier

Qua uiterlijk en groei verschillen deze twee haagplanten dus van elkaar. Welke variant het beste bij jou past, hangt af van wat je precies zoekt in een haagplant. Beide soorten zijn namelijk mooi en gemakkelijk te onderhouden.

Als je snel resultaat wilt zien, is de gewone laurier een goede optie. Deze groeit namelijk erg snel. Heb je minder haast en wil je liever een wat vollere haag, dan is de Portugese Laurier zeker iets voor jou!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED POST

Tape: een verscheidenheid aan tapes voor een breed scala aan toepassingen

Het is algemeen bekend dat tape voor veel verschillende doeleinden wordt gebruikt. Maar wat veel mensen niet weten, is dat…

Bouwplan vergunning en omgevingsvergunning: Je weg naar legaal bouwen

Het bouwen van een woning of bedrijfspand is een ingewikkelde taak. Er zijn veel dingen die je moet weten en…

Jouw Toegang tot Elegante Design Lampen

Betover jouw leefruimte met de magie van design lampen. In dit artikel nemen we je mee naar de lampenwinkel van…

Maak uw Badkamer Stralend met Siliconendruppels en Glazen Douchewand op Maat

Bij het ontwerpen van een moderne badkamer is het belangrijk om aandacht te besteden aan zowel functionaliteit als esthetiek. Siliconendruppels…